Over Jeanette


Mag ik mezelf ook even voorstellen? Ik ben Jeanette Brouwer, 50 jaar oud en de bedenker en maker van Alittlecowsdream. Ik woon met mijn man en 3 kinderen in een oude boerderij in Heerhugowaard, die tot enkele jaren geleden midden in het weiland tussen de koeien stond. Ik kon vreselijk genieten van de aanblik van die oer-Hollandse beesten in het gras en tussen de paardenbloemen. Nu is mijn uitzicht veranderd en heeft het weiland plaats moeten maken voor het meer van Luna. Ook prachtig, maar soms droomde ik nog van mijn koetjes in de wei.............Alittlecowsdream werd geboren!

 6 jaar lang heb ik thuis, in mijn piepkleine ateliertje, mijn koetjes geboren laten worden. Het werd op een gegeven moment wel wat druk bij ons in huis. Overal stonden de koetjes te wachten op een baasje of bazinnetje. Onze slaapkamer werd voornamelijk als knusse stal gezien. Hoog tijd dus om een grotere stal te gaan zoeken!! .............en ja hoor, dat is gelukt!! Nu hebben mijn koetjes en ik domicilie gevonden in een prachtig atelier in de Art Farm aan de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard.  Een super inspirerende omgeving om mijn kleine koeiendromen te creëren. Een atelier met een prachtige lichtinval en.............met uitzicht op de weilanden!!! 
Stoere, pure tassen, sleutelhangers en portemonnees voor dito mannen en vrouwen, gemaakt van dik, authentiek rund (waterbuffel) leer, al dan niet gecombineerd met koeienvacht. Een groot aantal verschillende modellen in natuurlijke kleuren, elk voor zich uniek, met een unieke naam en origineel oormerk.

De tassen en andere accessoires zijn te koop via de website, beurzen, de Open Stal, thuisparty’s en een select aantal winkels.

Het concept

Alle producten van Alittlecowsdream zijn te bestellen zoals ze zijn afgebeeld. Daarnaast is het ook mogelijk (leuk zelfs!) wanneer je zelf je eigen wensen kenbaar maakt. Binnen de modellen die er zijn, kun je bijvoorbeeld aangeven waar en op welke manier je een vachtje wilt, welke kleur waterbuffel leer je wilt (of twee kleuren gecombineerd), hoe lang je een flap wilt of een schouderband, kortom, je kunt helpen je eigen unieke tas samen te stellen. Via het contactformulier of telefonisch kun je je wensen overleggen. Ook zijn de Open Staldagen in de thuis stal en de tassenparty in jouw eigen stalletje een leuke en vooral gezellige optie om met elkaar geweldige tassen te bedenken. In de Shop kun je alle Alittlecowsdream-artikelen kopen die al klaar zijn voor vertrek naar je toe, dus zonder levertijd!

Het kalf

Het mooie kalf oftewel het 'boegbeeld' van Alittlecowsdream is gemaakt door beeldend kunstenaar Clara Bastian, meer info www.dutchcows.com en www.clarabastian.com.

De oormerken


Elke tas van Alittlecowsdream heeft een origineel oormerk met daarop de naam van de tas met een uniek volgnummer. Berta3 bijvoorbeeld is de derde tas die van type Berta gemaakt is. Net zoals de oormerken bij koeien, is dit oormerk permanent en hoort echt bij de tas.

De naam...

Hoewel de naam Alittlecowsdream wellicht iets anders doet vermoeden (lees ‘m alsjeblieft met een vette knipoog!), zie ik het maken van tassen uit buffel- en koeienhuiden als eerbetoon aan het beest, dat anders na consumptie in de vergetelheid raakt. Als tas van Alittlecowsdream wordt ie nog jarenlang herinnerd!